top of page
  • Malene Brændgaard Refsgaard

Månedsbrev maj

Kære forældre


Jeg er efterhånden ved at finde ud af, hvad Ølstrup Friskole er for en skole, og hvad byen og fællesskabet kan. Tiden flyver, og maj måned lakker mod enden, selvom det slet ikke er til at forstå. Solen er begyndt at titte frem, og sommerferien nærmer sig med raske skridt.


Besøg på Nørre Vosborg:

I slutningen af april måned, var Ann og Malene samt nogle af de frivillige på besøg på Nørre Vosborg med storeklassen. Eleverne havde i perioden op til dagen læst bogen ”Drengen med Sølvskeen”, havde fået uddelt roller som de denne dag skulle op og dramatisere. Personalet på Nørre Vosborg mødte talstærkt op, og havde planlagt en rigtig god dag for eleverne og de voksne der var med fra friskolen. Selve dramatiseringen startede allerede fra de trådte ind ad døren. De startede med at blive klædt på i de fineste kostumer/dragter som frivillige havde syet på flotteste vis, og man må sige, at eleverne levede sig ind i rollerne med det samme. Afslutningsvis var eleverne rundt på en skattejagt, for at få set lidt nærmere på stedet. Alt i alt var det en rigtig god oplevelse for både børn og voksne, hvor eleverne fik meget ros for deres opførsel og måde at deltage i dramatiseringen.


Konfirmation + Våd tirsdag:

Den 4. maj blev vores kære 7. klasser konfirmeret, og hvor var de fine da de gik op ad kirkegulvet. De ønskes endnu engang stort tillykke. Vi håber, at de hver især havde en fantastisk dag sammen med familie og venner. Den efterfølgende mandag var de på ”Blå Mandag”, hvor det også lød til, at eleverne havde haft en god dag. Tirsdag den 7. maj var det ”Våd Tirsdag”. Et nyt fænomen for nogle af de ansatte og de yngste elever. Dette var også en rigtig god, men lidt kold dag. Der var en del der valgte at deltage i aktiviteten – Både voksne og børn, og der blev grinet og hygget i stor stil.


Pædagogisk dag:

Fredag den 24. maj holdt de ansatte på skolen pædagogisk dag, hvor vi tog ud af huset for at planlægge næste skoleår. Der blev i den sammenhæng brainstormet en masse og luftet nye spændende tanker og ideer. Der var flere forskellige værksteder, som eleverne kunne ønske imellem – Alt fra madlavning – fisketur m.v. Det lyder bestemt til, at børnene har haft en rigtig dejlig dag. For at denne dag kunne lade sig gøre, er der nogle forældre og frivillige som vi skylder en kæmpestor tak for deres store planlægning og arbejde i forbindelse hermed. Det er meget prisværdigt – Tak for det!


Trivsel/”antimobning”:

Trivsel/sprog er fortsat et fokus generelt på skolen. Vi er OBS på både sprog, og hvordan de agerer over for og med hinanden. Det vil fortsat være et fokus til næste skoleår, så vi kan have glade børn der trives. Vi har som et forsøg også valgt at samle mobiltelefonerne ind på mellemtrinnet – Og hold da op, hvor klarer de det SUPER flot. De kommer med telefonerne allerede inden skoledagen starter, så de fortjener stor ros for måden at håndtere det på. Som noget nyt har vi introduceret eleverne for et ”morgensangsbarometer”, en skala fra 1-10, hvor vi sammen placerer, hvor gode de var til at synge med. Lidt i hånd med trivsel og i håb om, at det bliver mere legalt at synge med, uanset hvordan ens stemme lyder. Hvis ikke man kender sangen, er det også ok at nynne med, men målet er at morgensang i fællesskab kan få et løft.


Udeleg/frikvarter:

I og med at det gode vejr mere og mere kigger frem, betyder det også, at børnene søger mere og mere udenfor. Vi har desværre været uheldige med, at vores hoppepude er gået i stykker/”gået op i limningen”, hvilket betyder, at vi har haft den slukket i en periode (den skal nok blive repareret). Det har der været rigtig meget læring i, fordi børnene har været ”tvunget” til at finde på andre lege, bruge fantasien og sikke en masse liv der er kommet i skolegården på kryds og tværs af årgangene. Det er lige fra sjip med bue tov til rulleskøjter til basket. Det har været en sand fornøjelse at opleve hvilken leg udearealet også kan byde på. Der er ingen tvivl om, at der er utrolig meget læring gennem legen på hoppepuden, men det har bestemt også kunnet noget, at der i denne periode har været pause fra den.


En lille hilsen fra Louise:

Ølstrup 28.5-24 Louise, vores nye lærer er kommet godt i gang på skolen, og har i den forbindelse lavet et lille skriv om sig selv, og som afslutning på dette månedsbrev, kommer her en lille præsentation af Louise. ”Jeg hedder Louise og er 26 år gammel. Jeg bor i Bækmarksbro sammen med min kæreste Casper. Jeg blev færdiguddannet lærer i 2021 og har arbejdet som vikar på skoler i Ringkøbing og Herning. Mine linjefag er dansk, engelsk og billedkunst. Indtil sommerferien arbejder jeg hver mandag på en skole i Herning, hvor jeg skal føre 8. kl. til deres prøve i billedkunst. Jeg glæder mig til samarbejdet med jer alle.”


I ønskes alle en rigtig god dag.


På hele personalets vegne, Malene
7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

En lille hilsen

Kære forældre Så er jeg efterhånden ved at have været på skolen i et par uger. Sikke et skønt sted med en masse dejlige børn. Det har været nogle uger med ”run” på med mange nye input, men også nogle

En hilsen fra friskolen

Kære alle Så er det blevet tid til en sidste hilsen fra mig. Inden længe ringer klokken til påskeferie og ærligt, så er det her på ingen måde en dag jeg har set frem til - at skulle sige farvel til al

Primo december

Kære alle December har overtaget kalenderen og allerede vist sig fra sin skønneste side med sne - det er noget vi kan li’! Husk varmt tøj og tørre strømper på garderoben. Man må gerne med bringe egen

Comentarios


bottom of page