top of page
  • Malene Ryttersgaard

En lille hilsen

Kære forældre


Så er jeg efterhånden ved at have været på skolen i et par uger. Sikke et skønt sted med en masse dejlige børn. Det har været nogle uger med ”run” på med mange nye input, men også nogle spændende og lærerige uger, hvor jeg har haft muligheden for at få et indtryk af, hvad Ølstrup Friskole er for et sted.


Ny information:

Vi har fastansat en ny lærer på skolen, og byder derfor velkommen til Louise, der er ansat fra 1. august 2024. Louise vil dog allerede komme til at få nogle timer fra maj måned, så hun før sommerferien kan lære skolen og eleverne lidt at kende. Vi glæder os til samarbejdet med hende. Inden for den kommende tid bliver stillingen for Julies barselsvikariat slået op. Derudover kan vi meddele, at Karoline pr. d.d. er sygemeldt pga. en uventet operation. Karoline har haft sin sidste dag på skolen i dag den 24/4-2024, og har været glad for at være på skolen.


Madlejr:

Fra den 2.-5. april var 6./7. klasse på madlejr på Fyn sammen med Ann og Karoline. Nogle rigtig gode dage, hvor de virkelig fik lært en masse nyt ting i ”madens tegn”. De fik en masse oplevelser med sig hjem i bagagen, som de vil kunne bruge fremadrettet. En rigtig god tur for både lærere og elever.


Emneuge:

I uge 16 havde vi emneuge på skolen omkring Kenya. En rigtig god uge, hvor børnene har fået ny og god viden, som de kan putte i rygsækken. Børnene var kreative med at tegne forskellige dyr, lavede mad over bål m.m. Vi havde bl.a. også besøg fra 2 piger fra Ughanda, der kunne fortælle om naturen, leveforhold m.v., hvor der kunne drages mange ligheder med Kenya. Derudover var vi også heldige at få besøg af Julies farmor, der havde arbejdet for ”læger uden grænser” i Kenya. Begge besøg gav stof til eftertanke og mulighed for at stille spørgsmål. Samlet set en rigtig god uge.


Fælles Friskoledag:

Fredag den 26/4-24 har vi sammen med 6 andre friskoler i området ”Fælles Friskoledag”. Der kommer besøg fra Herborg Friskole, Grønbjerg Friskole, Velling Friskole, Højmark Friskole, Hover Torsted Friskole og Stadil Vedersø Friskole – I alt omkring 600 elever. Der vil blive forskellige aktiviteter rundt omkring skolen sammen med elever fra de andre skoler.Messengergrupper:

Vi vil gerne opfordre jer til, at messengergrupperne for ”lilleklassen”, ”mellemklassen” og ”storeklassen” primært bliver brugt til information fra lærerne omkring lektier, vigtige beskeder o.l., da ”trådene”/korrespondancen ellers hurtigt kan blive lang og lidt uoverskuelig at navigere i, det håber vi, at I har forståelse for. Ved tvivlsspørgsmål er I velkommen til at kontakte den enkelte lærer eller mig, eller hjælpe hinanden i forældregrupperne.


Trivsel/”antimobning”:

Vi har i den seneste periode haft indtrykket af, at der sommetider opstår et hårdt sprog blandt eleverne og indimellem kan de godt være lidt hårde ved hinanden. Vi sørger altid for at få snakket med børnene, og finde en løsning med det samme, så resten af dagen kan fortsætte på bedste vis. Derfor har vi i lærergruppen bestemt, at vi i den næste tid vil have et fælles fokus, hvor vi vil arbejde med trivsel og antimobning med henblik på, at børnene skal blive bedre til at lytte til hinanden, give hinanden plads og generelt være gode ved hinanden.


På hele personalets vegne,


Malene

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

En hilsen fra friskolen

Kære alle Så er det blevet tid til en sidste hilsen fra mig. Inden længe ringer klokken til påskeferie og ærligt, så er det her på ingen måde en dag jeg har set frem til - at skulle sige farvel til al

Primo december

Kære alle December har overtaget kalenderen og allerede vist sig fra sin skønneste side med sne - det er noget vi kan li’! Husk varmt tøj og tørre strømper på garderoben. Man må gerne med bringe egen

Medio november

Kære alle Tiden flyver afsted, og vi har lagt en god emneuge bag os, hvor vi arbejdede med Egypten og alt dens mystik fra tidligere tider. Det er altid dejligt med emneuger, hvor små og store har glæd

댓글


bottom of page