top of page
  • Pernille Moesgaard

Ugebrev 45

Kære alle

En emneuge om ”gamle dage” er fløjet afsted. Hvor har vi nået at opleve meget!

Vi lagde hårdt ud med en tur til Den gamle by i Århus. Her var vi rundt i små grupper og kigge på de fine gamle bygninger og udstillingerne derinde. Vi snakkede også med tømrere og søde damer, der sad på trappestenen og kartede og spandt uld. Vi fik også gode tips til hvilke urter, der holder ondskab fra døren. Jo, der var bestemt meget godt at hente.


På hjemturen punkterede det ene dæk, så vi fik også lige den oplevelse med og måtte ind på Superdæk og få det skiftet. Hjemturen tog derfor tre lange timer, og så var det da godt, at vi har verdens sejeste børn, der bare tog ventetiden i stiv arm, selvom de var både trætte og sultne.


Tirsdag, onsdag og torsdag har vi haft tre forskellige værksteder, som eleverne har roteret i mellem. I køkkenet skulle der laves kartoffelsuppe med rugbrødscroutoner og æblegrød.

I et andet værksted er det blevet arbejdet med en modelby af Ølstrup, som den ser ud i dag og Ølstrup, som den så ud for 100 år siden. Her har vi fornemmet, at det godt kunne være lidt svært, at skulle give ”sin baby” fra sig, men det er også godt at lære at videregive noget til andre og stole på, at de nok skal gå ind i arbejdet med lige så stor omhu som en selv.


I det sidste værksted har vi været på besøg på Egnsmuseet i Spjald. Wauw, det er en ren guldgruppe af effekter fra mange tidsaldre og sammenhænge.


Fredag sluttede vi af med at se afsnittet af ”Emil fra Lønneberg”, der inviterer fattiglemmerne fra fattiggården til julegilde, og talte om, at sådan en fattiggård har der også været i Ølstrup.


Endelig havde Kirsten taget sin mand, Hans og fire kyllinger med fredag, og så stod den ellers på slagtning, plukning og suppekogning. Det var okay at takke nej til at overvære selve aflivningen, men samtlige børn, uden undtagelse, deltog og var interesserede i processen. Mange børn var også meget nysgerrige for at komme hen og røre, plukke og partere kyllingerne. Det var bare så flot! Suppen blev kogt, og over middag skulle den prøvesmages til glæde for de fleste. Ølstrup før og nu, blev også lavet færdig, der blev leget gamle lege i Kernen, og endelig kunne man prøve at skrive med pen, fjer og blæk.


En dejlig lærerig uge er til ende. Grib endelig bolden derhjemme og få fortalt nogle af de gode, gamle historier, der helt sikkert ligger i familien, om da oldemor og oldefar var barn.


Hav en dejlig weekend.

På hele personalets vegne,

Pernille
5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

En lille hilsen

Kære forældre Så er jeg efterhånden ved at have været på skolen i et par uger. Sikke et skønt sted med en masse dejlige børn. Det har været nogle uger med ”run” på med mange nye input, men også nogle

En hilsen fra friskolen

Kære alle Så er det blevet tid til en sidste hilsen fra mig. Inden længe ringer klokken til påskeferie og ærligt, så er det her på ingen måde en dag jeg har set frem til - at skulle sige farvel til al

Yorumlar


bottom of page